Pulse Health Studio

Electro Musculaire Stimulatie
(EMS)

Wat is ems?

EMS staat voor Electro Musculaire Stimulate. Tijdens een EMS training worden gedurende vijftien minuten je spieren gestimuleerd door electro stimulatie. Je traint bij Pulse Health Studio in een PowerSuit welke je over speciale onderkleding draagt. Je wordt altijd persoonlijk begeleid en de training wordt 100% afgestemd op je persoonlijke doelen en niveau. Ook als je niet gewend bent om te sporten en een matige conditie hebt, dan is een EMS training een effectieve methode om te werken aan spieronderhoud of opbouw.

Hoe werkt een EMS Training?

Nadat je trainer je in het EMS pak heeft geholpen wordt je (draadloos) aangesloten aan het ems apparaat. Op dit apparaat gaat de trainer voor iedere spiergroep de juiste intensiteit zoeken, dit wordt op een persoonlijk profiel opgeslagen in het apparaat. Het EMS apparaat stuurt impulsen naar het pak en alle elektroden om individuele spiergroepen te activeren. De elektroden stimuleren vrijwel alle skeletspieren van het menselijk lichaam. De PowerSuits zijn universeel en in verschillende maten beschikbaar, zodat voor iedereen de ideale pasvorm bestaat. Het vest is comfortabel en geoptimaliseerd om ook tijdens fysieke oefeningen te dragen. Onder persoonlijke begeleiding geeft de trainer vijftien minuten oefeningen die aansluiten op jouw niveau en wensen. Tijdens deze oefeningen geeft het apparaat duizenden impulsen af, dit voel je doordat je weerstand krijgt tijdens het bewegen. De oefeningen zijn éénvoudig en functioneel dat wil zeggen gericht op het spiergebruik en functie in het dagelijks leven.

altijd met een personal trainer

Samen met je Personal Trainer werk je tijdens je trainingen aan jouw doelen; een geweldige shape, spier opbouw, afvallen wat resulteert in een een optimale, vitale gezondheid.

Je Personal Trainer helpt jou gemotiveerd te blijven, vooruitgang te boeken en jouw persoonlijke doelen te realiseren! Iedereen kan trainen bij Pulse Health Studio, jong (minimaal 18 jaar) en oud.
Sportief of iets minder sportief? Alle trainingen worden afgestemd op jou wensen en mogelijkheden. 

wat is het verschil met traditioneel trainen?

Met EMS trainen bereik je tot 90% van je spiervezels ten opzichte van maximaal 40% met traditioneel trainen. Je behaalt in een aantal maanden hetzelfde resultaat als jarenlange intensieve krachttraining in een fitnesscentrum. Met elektrische spierstimulatie verhoog je in korte tijd het complete prestatievermogen van je lichaam. In korte tijd bouw je spierweefsel op, verminder je je vetgehalte en beschik je over een beter uithoudingsvermogen. Met EMS trainen is het mogelijk om plaatselijke probleem zones aan te pakken en je lichaamscontouren te vormen naar jouw persoonlijke wens.

de voordelen van EMS

Spierkracht

15 minuten EMS training geeft vergelijkbaar resultaat als 3 x 60 minuten krachttraining.

AFSLANKEN

Met EMS training verbrand je tot wel 1.500 calorieën meer per week.

REVALIDATIE

Met EMS training versterk je je lichaam zonder je gewrichten te belasten. Geen blessures meer!

Voedingsadvies op maat!

Gezonde voeding is de basis voor een gezonder leven. Als je gezond en bewust eet voel je je energieker, zit je lekkerder in je vel en herstel je sneller van je training.

Bij Pulse is het mogelijk om buiten je abonnement voedingsbegeleiding te ontvangen van onze voedingsdeskundige die meer dan 20 jaar ervaring heeft op het gebied van training en voeding.

Wij werken niet met een dieet, maar kijken vooral naar je energiebehoefte en voeding waar je veel vitamine en mineralen uit haalt, zonder dat je honger hoeft te lijden. 

We houden rekening met je gezinsleven en met producten die je liever niet eet.

Hoe gaat het traject in zijn werk:

  1. We starten het traject met een uitgebreidere intake. Aan de hand van je doel bepalen we hoelang je begeleiding zou willen. 
  2. We doen een meting waarin we onder andere je spiermassa en vetpercentage meten en maken een persoonlijk account op de voedingsapp aan. Hierin kun je je voortgang en je voedingsschema bekijken.
  3. Om de 2 weken kom je langs voor een evaluatiegesprek en volgt er weer een meting en weging.

 

Bij vragen kun je 24/7 appen of mailen.